Nuffnang Ads

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, September 7, 2014

Benarkah Shaklee Collagen Powder Mampu Membuatkan Kulit kelihatan Sihat Dan Cantik?

Assalamualaikum

Wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan. Ramai wanita yang sanggup berhabis untuk kekal cantik dan menarik. Tapi untuk kekal cantik dan menarik, bukan sahaja luaran malahan dalaman juga perlu dijaga dan kolagen adalah sangat penting untuk badan kita. Untuk pengetahuan, badan kita akan kehilangan kolagen dari badan setiap hari dalam 1,000 - 4,000 mg sehari. Pengurangan kolagen ini akan menyebabkan kulit kita menjadi kedut dan kendur. Selain itu, pancaran cahaya matahari, radikal bebas di udara, air dan nutrisi, rokok dan lain-lain juga boleh menjadi faktor kepada kerosakan kolagen. Justeru itu, benarkan Shaklee Collagen Powder mampu membuat kulit menjadi cantik dan sihat?

Shaklee Collagen Powder adalah supplemen kolagen yang unggul, memberikan sumber kolagen yang premium tahan lasak dan membekalkan kolagen RSS (sisik ikan merah) sebanyak 4,000 mg. Shaklee Collagen Powder adalah sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah. Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular, sekitar 1000 dalton (berat molekular kolagen disukat dalam Dalton) amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sistesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Kebaikan kolagen untuk badan :-

 • Anti penuaan - menghilangkan tanda penuaan
 • Mengembalikan keanjalan dan menegangkan kulit
 • Melembapkan kulit - kulit menjadi kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik
 • Meningkatkan pergerakan 
 • Membantu menguatkan rambut dan menyuburkan pertumbuhan semula
 • Mencerahkan kulit

Sumber : En. Google

Fungsi utama ramuan dalam Shaklee Collagen Powder :-
 • Kolagen dari sisik ikan merah - Sisik ikan merah adalah sumebr utama kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.
 • Ekstrak biji Camellia japonica - Biji Camellia japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.
 • Ekstrak Pfaffia - Pfafia yang juga dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camellia japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.
 • Elastin from kolagen ikan - Elastin memelihara kulit manjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.
 • Vitamin C dan Vitamin B - Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin B turut serta dalam metabolima karbohidrat, lemak dan protin untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalm sel
 • Ekstrak kekerang - Glucosamine ekstark kekerang adalah penting di dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.
 • Lactobacillus acidophilus - Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen
Ujian klinikal yang dijalan telah membuktikan rupa kulit manusia meningkat 71% selepas mengambil Shaklee Collagen Powder secara berterusan selama 8 minggu. Anda juga pasti akan berpuas hati dengan keputusannya. 

Nota kaki : Pengedar Sah Shaklee area Wangsa Maju, Keramat, Gombak