Nuffnang Ads

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, April 5, 2014

Kenapa Kalsium Penting Untuk Ibu Mengandung?

Assalamualaikum

Apa khabar semua?Dah seminggu lebih tak ada entry baru ni. Hari ni saya nak share tentang kepentingan kalsium bagi ibu-ibu mengandung. Kita hold dulu entry pasal esp, vita-lea dan b-complex. Yang tu saya cerita lain kali..

Kalsium adalah satu mineral yang sangat penting untuk tubuh badan kita bagi mengekalkan tulang yang kuat dan gigi yang sihat. Kalsium memegang peranan paling penting untuk keseimbangan tubuh dan kesihatan badan. 99% kalsium terdapat di dalam tulang dan juga gigi. Ibu mengandung memerlukan lebih kurang 1100mg kalsium untuk tubuh badan mereka ketika mengandung untuk memastikan bayi mereka mendapat kalsium yang secukupnya.

Kalsium sangat penting untuk ibu mengandung kerana ketika mengandung bayi mereka juga memerlukan kalsium untuk membesar. Bayi mereka akan mengambil kalsium yang sedia ada dari ibu mereka untuk tumbesaran terutamanya dalam proses pembentukan tulang. Sekiranya, ibu mengandung kekurangan kalsium untuk keperluan diri maka akan terjadilah kejang kaki, sakit pinggang, kebas-kebas dan juga gusi berdarah ketika hamil. Mereka juga berisiko menghidap osteoporosis dan kehilangan gigi di usia muda. Kegagalan menggantikan kalsium ketika mengandung juga boleh  menyebabkan sakit tumit setelah melahirkan. Masalah kekejangan sewaktu proses bersalin boleh dielakkan sekiranya mengambil kalsium yang secukupnya.

Untuk mendapatkan kalsium yang secukupnya, ibu mengandung dinasihatkan untuk banyak meminum susu serta mengambil produk tenusu seperti bijiran dan keju. Terdapat sesetengah ibu mengandung tidak lalu untuk meminum susu kerana mual dan tidak suka langsung minum susu walaupun tidak mengandung. Oleh itu untuk menambahkan klasium, ibu mengandung bolehlah mengambil supplement tambahan seperti Ostematrix keluaran dari Shaklee.

Ostematrix kandungan kalsiumnya paling seimbang memastikan kadar penyerapan adalah 99%. Diperbuat daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron.

Empat tablet Ostematrix mampu memberikan 1000mg keperluan kalsium. Ostematrix mampu memperbaiki semula kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis serta menguatkan tulang. Ostematrix menjadi pilihan kerana terdapat Vitamin D dan Magnesium di dalamnya. Ini kerana, Vitamin D penting untuk memastikan penyerapan kalsium dalam darah dengan lebih efektif.

Selain itu, Ostematrix juga mampu meringankan stress dan mengimbangi tekanan darah serta menggalakkan ibu mengandung mendapat tidur yang selesa. Hal ini kerana, ketika mengandung ibu mengandung dinasihatkan untuk mendapat rehat yang secukupnya untuk memastikan bayi dalam keadaan yang sihat. Dengan Ostematrix anda mampu untuk tidur lena kerana tiada masalah sakit pinggang dan kekejangan .lagi. Insya-Allah.Ada yang berminat?Boleh hubungi saya untuk pertanyaan dan pembelian. Tak rugi untuk beli Ostematrix ni. Lepas bersalin pun Ostematrix ni boleh diambil.

syakila 012-9221629
pm/sms/whatsapp
akilla.sh@gmail.com
Id : 1097014

No comments: