Nuffnang Ads

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, April 29, 2013

Demam Pilihanraya

Assalamualaikum

Lama betul blog ni terbiar je tanpa ada apa-apa entry dari empunya blog. Bersawang habis blog ni. Ini merupakan entry pertama untuk tahun 2013...huhuhuhu...Ada ke orang tertunggu nak baca blog kita?

Tinggal lebih kurang 5 hari lagi menjelang pilihanraya umum yang ke-13. Sekarang ni di facebook, twitter dan blog sibuk memperkatakan tentang pilihanraya. Macam-macam ragam ada. Selagi tak habis, kita hadap je lah fb yang penuh dengan status politik ni. Lima tahun sekali je pun. 

Pilihanraya kali ni merupakan kali pertama kila pergi mengundi. Sangat teruja, tak sabar ni nak mengundi..hehehehe..Kila akan mengundi di Pekan.  So, kena balik kampung lah jawapannya. Tinggallah cik abang kila keseorangan sebab dia mengundi di KL sahaja.

Parti mana pun pilihan kita, janganlah kita bermusuhan dengan orang yang tidak sependapat dengan kita. Masing-masing ada hak untuk memilih. Kila suka tengok abah dan kawan baik dia, walaupun berlainan pemilihan mereka tapi mereka tetap berkawan baik sampai sekarang. Petuanya, kalau kita dah tau orang tu tak sama aliran dengan kita. Bila berjumpa tak perlulah berbual tentang politik. Hormati hak masing-masing.

Selamat mengundi.

P/s : Agak-agak korang parti mana yang menjadi pilihan kila?
No comments: