Nuffnang Ads

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, October 12, 2012

Abah Tersayang

Assalamualaikum

 Tn. Sheikh Ibrahim & Pn. Siti Rohana
Hari ni 12 Oktober merupakan hari lahir abah kila yang tersayang. Selamat Hari Lahir Yang ke-60 abah. Semoga abah sentiasa gembira dan panjang umur. Orang sayang abah sangat-sangat. Terima kasih sebab telah membesarkan orang menjadi manusia yang berguna.

Abah bukanlah seorang yang berpelajaran tinggi tapi dia memastikan anak-anak dia ada pelajaran walaupun belajar hanya setakat SPM sahaja. Bukan semua adik-beradik kila berjaya melanjutkan pelajaran sehingga ke universiti. Abah dulu merupakan penjawat awam (Pekerja Rendah Am). Berapa sangatlah gaji yang ada untuk menampung kami adik-beradik seramai 7 orang.

Selepas waktu kerja, abah buat pulak kerja-kerja kampung iaitu menjadi tukang buat rumah dan kadang-kadang bila hujung minggu abah mengambil upah memasak untuk kenduri kahwin. Penat kot rasanya buat banyak kerja tapi abah tak pernah merungut dalam membesarkan kami.

Antara umi dan abah, umi yang paling garang. Abah susah nak marah anak-anak dia, melainkan kesalahan tu memang tak patut dibuat. Abah takkan pukul kami tapi dia hanya menegur kami dengan kata-kata dia yang mampu membuatkan kami rasa bersalah sangat-sangat.

P/s :  Masih hensem lagi tak ayah kila?hahaha