Nuffnang Ads

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, September 21, 2012

First Time Tengok

As-salam..
Apa korang rasa bila tengok budak umur 2 tahun lebih datang rumah kita dah pandai hulur tangan nak bersalam tanpa disuruh oleh ibu or ayah dia?Teruja or itu adalah normal?

Hujung minggu hari tu kan kila balik kampung, pastu umi and abah kila buat open house hari ahad. Jemput jiran-jiran dekat situ dan kawan-kawan dorang. Ada sorang jiran tu datang dengan isteri dan anak dia umur 2 tahun lebih. Anak dia masuk je rumah terus hulur tangan nak bersalam dengan sesapa yang ada kat ruang makan tu. Kila and adik kila memang ada kat situ masa tu. Kila teruja tau tengok budak tu buat macam tu sebab ini first time kila tengok budak kecik macam tu dah pandai hulur tangan tanpa disuruh oleh ibu or ayah dia. Nampak kiut and sopan je..hehehe..Yang selalu kila tengok budak-budak kena paksa salam.

Pastu, biasa r budak-budakkan tak boleh duduk diam. Dia pun menjelajahlah rumah kitaorang. Masa nak masuk dapur dia siap bagi salam kat orang yang duduk kat dapur. So cute..kila tak da lak gambar budak tu, lupa nak snap. Kalau tak boleh tunjuk kat korang. Budak tu budak lelaki tau. 

P/s :- terajin & ter ada idea lak nak menulis n3 hari ni :-)

 

3 comments:

IntaNBerliaN said...

a'aa lah... pandainya budak tu.. siap g dapur n bg salam lg... comel :-)

ariana8733 said...

eeee..msti comel & cute je kan..mak & ayah dia dh salu pesan kot..budak2 ni klu dh dari kecik diajarkan cmtu mmg dia akan biasa..

akilla ibrahim said...

Insya-Allh, klu kila ada ank nnti kila nak buat camni juga..hehehe..blh ke xblh agknya?