Nuffnang Ads

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 29, 2012

Pengalaman Beraya Di KL

As-salam..
Kembali bersiaran setelah lama bercuti dari menulis..hehehe
Bagaimana raya kila tahun ni?Berbeza sangat-sangat rasanya raya kali ni.Selalunya petang-petang sebelum hari raya tu kila sibuk mengemas rumah dan bantu umi kila apa-apa yang patut di dapur dengan adik perempuan kila tapi raya kali ni kila steady je duduk dekat rumah masak untuk berbuka. 

Lepas berbuka baru pergi rumah PIL kila, tu pun bukan tolong buat apa-apa pun. Masuk sekejap tunjuk muka pastu keluar sebab nak pergi chow kit dengan husband kila. (Teruk betul menantu macam ni kan?..hehe..)Tak ada lah murah sangat-sangat kuih raya time malam raya tu. Buat penat kaki je berjalan dan berhimpit dengan orang ramai. Itu pengalaman kila lah, tak tau lah orang lain. Balik dari chow kit, tunjuk muka kejap pastu terus balik rumah tidur. Tak tidur rumah PIL sebab rumah kila hanya 10 minit dari rumah PIL kila.

Pagi raya bangun tidur buka tv sebab nak dengar takbir, barulah rasa macam raya sikit. Sangat syahdu bila dengar takbir raya..(menitislah juga air mata kila time ni..hehehe), terasa nak terbang je balik kampung kila..Telefon umi dan abah kila pastu siap-siap pergi rumah PIL kila. Pagi raya tu MIL kila masak ketupat dengan rendang dan kuah kacang. Sunyi sangat kat kawasan rumah PIL kila tu. Ramai yang sambut raya di kampung.

Lepak-lepak kat rumah mak mertua sampai pukul 12 t/hari, pastu bertolak pergi Temerloh sebab pagi tu telefon umi dan abah dorang cakap nak balik jumpa nenek belah abah lepas solat hari raya. Selalunya raya kedua baru dorang pegi sana. So, dapatlah juga kila jumpa umi dan abah kila raya kali ni.

Balik hari je dari Temerloh sebab raya kedua husband kila keje. Petang tu bila abang kila yang sulung dah sampai dari rumah mak mertua dia di Jengka kami pun buatlah sesi bergambar adik-beradik. Husband kila pun macam enjoy je..Lepas maghrib kami bertolak balik semula ke KL.

Raya kedua, MIL kila ajak pergi beraya rumah sedara-mara dia kat Klang. Kalau tak kila duk rumah je ar sepanjang hari tu.  Mesti kebosanan tahap apa ntah'n?Kesimpulannya, raya di KL memang berbeza sangat-sangat dengan raya di kampung. Tak semeriah raya di kampung.

Oklah kita layan gambar ye..

Feeling-feeling macam ambik gambar kahwin...hehe

Bergambar di tengah panas..

Adik kila yang paling bongsu & bawah kila
(Kerul & iwan)

Bersama SIL, niece & my sis

P/s : Banyak lagi sebenarnya gambar tapi semua pada kamera adik kila.Korang punya raya mesti bestkan?



 

2 comments:

aTy _faRed~ said...

tetibe terpekenan ngan kaler oren...dan baru perasan aty tak de pon baju kaler oren...hurrmm..

akilla ibrahim said...

kan?cantik juga baju warna oren ni sebenarnya.en. suami lah punya idea nak warna oren tahun ni.