Nuffnang Ads

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, December 11, 2011

2 Mggu Bergelar Isteri

Dah 2 mggu aku bergelar isteri org, dlm tempoh tu blh dikira brpa x aku msk utk cik abg aku..huhuhu..sian cik abg aku,nk wat camne khwn ngan aku yg xpndai msk ni..hehehe..tp nsb baik r cik abg aku xksh sgt tp yg pasti skrg aku dh rajin cr resepi dlm internet..
Semalam kali pertama aku cb msk paprik, sebelum ni jgn harap r aku nk belajar msk..hmm..alhamdullillah, walaupn br x pertama aku msk kira berjaya jg r..hehehe..berselera jg r cik abg aku mkn. Takut jg aku klu2 xmenjadi. 
Terima kasih abg sbb xcerewet sgt bab mkn..  

Monday, December 5, 2011

Dah Jadi Isteri Org

Tanggal 26/11/11 bertukar r sudah title ku dari ank dara ke isteri org..apa yg aku rs ye bl sj aku sah menjadi isteri org?
- Pertama, aku bersyukur kerana jodoh ku dgn tng ku berpanjangan hingga ke jinjang pelamin dan semoga hubungan kami kekal hingga ke akhir hayat..amin..
- Kedua, aku tau tanggungjawab aku makin besar skrg ni. Byk perasaan & hati yg aku kn jaga. boleh ke aku pikul t/jwb sebgai seorg isteri nnti?perjalanan aku masih jauh & byk benda yg aku kn belajar lg psl ilmu rumahtgga.
- Ketiga, aku kn byk belajar memask terutama makanan kegemaran husband aku. Utk pengetahuan semua aku ni mmg xpndai sgt memasak. Klu setakat msk utk tekak sendiri tu blh r..huhuhu..cuak jg klu kn msk kt rumah mak mertua.

Ok, skrg kt lyn gambar lak.. 
 Ampun'n syg ye abg..hehe
 Ciuman seorg suami
Gambar masa hari persandingan..aku dipaksa senyum nmpak gigi..hihi
Sepadan x kami?







Friday, October 28, 2011

Kenapa Ye?

Semlm aku sedih sgt smpai bengkak r jg mt aku menangis..kenapa ye org xblh nk memahami apa yg kita buat 2 adalah utk bantu dia. Kenapa mesti nk lari'n diri klu pn xnk ikt dgn apa yg aku buat?Hina n jijik sgt ke dgn apa yg aku buat tu? Kenapa mesti nak tkt pd yg blm pasti lg??????

Ko blm dgr apa2 lg tp dh blame mcm2..maaf ari ni aku mmg emosi sgt2..geram,sakit hati,sedih sbb org yg aku nk sgt tlg, xnk tlg diri dia sendiri.


Thursday, October 6, 2011

Bagaimana Saya Bertemu Dgn Si dia?

Salam...hari ni kila nak cite sikit psl macam mana kila leh bertemu dgn tunang kila. Sebenarnya ms jumpa dgn tunang kila ni, kila msh girlfriend org...mesti korang fkr kila curang'n?oh,tak.kila xcurang. Kila n tunang kila ni just berkawan je ms tu (i setia u pd bf i).

Kila jumpa tunang kila bln 4 thn 2008, ms 1st time tgk dia hati kila mcm ada something tp xda r smpai nk jd'n dia kekasih hati sbb ms tu kt dh ada bf'n?nak dijadikan cite satu hari tu kila nk solat kt surau, pastu terjumpa r tunang kila dalam lift. Kila ni bekerja ngan management office utk building tpt kila keje tu, so xnk org kata sombong kila pn senyum r kt tunang kila ni bl dia senyum kt kila.

Dalam mggu tu, kila mmg kerap sgt terserempak ngan tunang kila dlm lift time kila nak g solat. Jodoh ke atau pn kebetulan saja?hehehe...ari ke-5 kitaorg terserempak, tunang kila pn menghulur'n sekeping kertas pd kila..jeng..jeng..rp2nya dia bg no tel dia kt kila..pastu ada ke ptt dia suh kita kol dia klu free..kila xda r ckp kila xnk kol dia, kila just ambik n angguk.

Lm jg r, kila just biar je no tel tng kila tu dlm beg kila. Sampai r satu hari kila teringat no fon tunang kila tu. Fikir balik, apa slhnya klu just nk berkwn je, so kila pn sms r tng tu n bermula r persahabatan kitaorg. N dari mula kitaorg knl kila dh ckp kt dia yg kila mmg ada bf. Klu nak diikut'n sebelum ni kila mmg xda hati nk kwn ngan lelaki lain tp xtau r knpa bl jmpa tng kila ni, kila xksh nk kwn ngan dia.

Ok r, rsnya dh pnjg sgt kila membebel ni..smbg nanti ye story ni..


Monday, September 26, 2011

Dugaan Menuju Hari Penyatuan

Hmm..rasanya semua org yg akn mendirikan rumahtgga melalui apa yg aku lalui ni. Mmg sejak dari hari kitaorg decide nak khwn, kitaorg dh mula gaduh. Benda2 kecik je kot yg kitaorg gaduh'n tu tp entah r msg2 xnk mengalah. Msg2 nak tnjk ego sendiri. Dan bila dh kerap sgt gaduh ni, aku ml r fkr yg bkn2. Btl ke dia ni jodoh utk aku?Btl ke dia syg aku?btl ke keputusan yg aku buat utk berkahwin dgn dia?Aku mula rs penat dgn apa yg aku lalui ni, mn nk fkr psl persiapan lg, mn nk fkr psl hubungan kitaorg lagi. So, skrg ni klu gaduh2 aku just diam je. Malas nk pnjg cerita..huhuhu..Cuma aku berharap, lps khwn jgn gaduh lagi mcm ni. Salah aku kot sbb sensitif sgt.

Thursday, July 21, 2011

kehidupan kita

hai salam semua..mggu ni sy dh start keje di bangunan br tapi still company yg sm.bangunan yg dl tu company dh jual pd another company.sedih tu mmg r sedih sbb dh 4 thn aku keje kt sn.org kt dh expert psl segenap pelusuk bangunan tu n org2 kt sn.

kt tpt baru ni ok jg cm mmg ssh nk cr tpt mkn yg murah. maklum r ofis skrg brda di tgh2 bndar kl, pastu pegi keje n blk keje mmg kn redah jam..jam ni r wat'n aku jd xhappy n bos aku still sm..hehehe
2 3 ari ni aku xblh ketchup lg perjalanan ofis ni camne..byk benda gak yg nk kn belajar semula..walaupn keje aku still sm tp bangunan yg ni aku mmg xpernah ambik tau seblm ni sbb bkn di bwh pegangan aku..
baru 2 3 hari aku kt sn aku dh rs'n tekanan yg bos aku bg..kt sn aku kena naik'n percentage occupied bg ofis adalah klu blh seratus peratus..bos xnk dgr apa2 alasan, keje kt just wat apa yg dia nk..kt makan gaji,terpaksa r wat jg walaupn pekerjaan ni aku xberapa sk sebenarnye..

apa yg pasti aku terpaksa buat n buat apa termampu oleh aku..sekian


 

Wednesday, June 22, 2011

Apa PeraSaanN KoRanG?

Apa korang perasaan bila sesuatu benda yg korang wat xmendapat sokongan dari org yg korang syg?setiap kali jmpa mesti duk berckp pasal benda yg korang wat tu xbtl tapi yg sebenarnye tindakan korang btl..korang rs geram x?

Spttnye sbgai org yg btl2 syg'n kt xkira apa yg kt wat asl'n benda tu xsalah dr segi hukum agama dia ptt menyokong kt..itu r aku rs skrg ni bl tng aku sendiri xnk sokong tindakan aku walaupn apa yg aku wat adalah utk masa dpn kitaorg jg..

Ari ni jmpa pn just utk menambahkan sakit hati ku je..nak je aku bla bodo td..hehehe

Klu dh xsuka xpyh r duk bising2 lg..tension aku mcm ni...tp mgkn jg ni dugaan utk kitaorg sebelum menempuh alam perkahwinan.org kata sebelum mjls berlgsg mmg akn selalu gaduh..btl r tu kot..hrp2nye xda r smpai gdh bsr..


Sunday, June 12, 2011

xda title..just sj2 tulis

knpa sbenrnye aku wjd'n blog ye?

nak kt aku suka menls rsnye jarang kot..aku cm sk menulis bl time aku sedih n xtau nk bercite pd siapa..

mgkn sebab aku suka bc blog2 org lain, mgkn disebab'n itu timbul mnt utk wjd'n blog sendiri.

tp aku bkn r seorg penulis yg baik n menarik. blog ni pn aku jarang up date..kdg2 terasa nk up date tp bl dh taip byk2, lps tu aku blh delete semula apa yg aku dh taip tu..entah r kenapa..mcm buang ms lak dh taip pastu blh delete lak..hehehe

mgkn aku rs apa yg aku tulis tu xmemberi mkna apa2 pd blogger2 lain..hmmm..yg sememangnye aku ni xkreatif lgsg..yg ni mmg aku kn akui..^_^

apa lg yg aku nk tulis ye..rsnye takat ni je r yang mampu aku kuarkan dari kepala otak aku..huhuhu..

Thursday, June 2, 2011

Perkahwinan...

Selps acara merisik yg dh berlalu sebulan lalu..kami sekeluarga dh bersetuju nak buat majlis untuk 2 pengantin sekali iaitu aku n jg adik perempuan aku..sebab nak jimat masa, tenaga n wang ringgit..hehehe..nsb baik kedua belah pihak bakal pengantin lelaki xda masalh,klu x haru jg nk kn wat lain mjls. aku mgkn akan nikah sehari seblm mjls resepsi n adik aku nikah pd ari resepsi..

Sekarang ni aku tgh duk survey pakej apa yg plg bgs n murah..hehe..dh jmpa dh satu pakej ni tp blm confirm lg sbb aku blm g tgk baju pengantin yg dia ada, kn blk phg dl br blh g tgk. nk suh adik aku je g tgk tkt nnti dia berkenan aku lak yg xberkenan..sebulan ni kitaorg duk bincang wrna tema apa nk wat, aku ni mmg byk mengalah r ngan adik aku sbb xnk gdh2..nnti tkt xjd lak..tp yg kesiannye adik aku gaduh ngan tng dia lak sbb tng dia ni tersangat r cerewet orgnye..nsb baik my bf cool aje..thanks dear b'coz xbyk kerenah klu x haru r dia nk pjk aku je kejenye klu kami gdh..hehehe..

sebenarnye klu xsbb my abh dh bising tnya bl nk khwn (siap kn ugut lg tu..hehe) maybe kitaorg smpai skrg ni duk diam je..xckp apa2..bkn xnk khwn tp fhm2 je r..huhu..tp bgs jg my abh wat camtu klu x aku xtau jg dia ni btl syg'n aku ke idak..btl x???


Ok r, mata ku sudah mengantuk so time to sleepppp....zzzzzzzzzzzzzz..

Thursday, April 14, 2011

Debaran hati..sapa yang tau

Hmmm..awal bulan 5, family jejaka pilihan aku akan bertandang ke kg aku utk acara merisik. kitaorg x'n b'tunang tapi trs kawin bln 11 ni..wat sekali ngan adik perempuan aku..blh ke?sbb aku dgr klu wat sekali salah satu pasangan x'n bahagia..entah r btl ke x teori ni. dh lm jg r aku ngan jejaka pilihan aku ni, ada r dlam 3 thn. ktorg ni bekerja di satu bangunan, kisah percintaan kt org bermula dlm lif..hehehe..bl2 difkrkn semula kelakar lak aku rs cr kt org jth cinta. ktorg mmg jatuh cinta pndg pertama..kali pertama aku cm dia pn hati aku dh melekat kt dia..sm r jg ngan dia.

Sebnrnye berdebar-debar jg nk tggu awal bln 5 ni (ish..ari tu aku ngata adik aku, b'tng pn nk berdebar ke?) skrg ambik ko, rs r camne adik aku rs ari tu..hehehe..adik aku btl2 wat lawak ms ari dia b'tng, time mak si lelaki nk sarung'n cincin kt jari dia, dia pnya menggeletar xhengat..hahaha..gelabah semcm..

Ms dtg merisik nak kn bw tepak sirih x?ada org kt xpyh tp ada org kt kn bw..confuse aku..mak jejaka pilihan aku pn xtau..camno tu?hehe..harap2 segala yng dirancang akn b'jln lancar..amin..